Delphi Technologies, yatırımlarını arttırdı

Otomotiv ekipman üreticileri için geleceğe yönelik çözümler geliştiren Delphi Technologies, son iki yılda yarım milyar dolardan fazla yatırımda bulunmasının ardından 2020 yılında büyümeye odaklandı. 

 

Delphi Technologies Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu, Ar-Ge birimlerinin ise yazılım mühendisliği ve dizel ürün geliştirme gibi konularla Delphi’nin stratejik bir lokasyonu haline geldiğini belirtti.Avrupa’da binek araçlardaki dizel motorlarda düşüş gözlemlendiğini söyleyen Dumanoğlu,"Bizim öngörülerimize göre dünya genelinde 2030 yılında da yeni araçların yüzde 90’ında içten yanmalı motor görev yapmayı sürdüreceğini ve yüzde 10’unun da tamamen elektrikli olacağını öngörüyoruz" dedi.

 

Dumanoğlu şunları söyledi: "Elektrifikasyon alanında dünya genelinde 500 milyon doları aşan yatırım yapıldı. İzmir’de yer alan fabrikamızda da ağırlıklı olarak otomobiller ve ağır ticari araçlar için dizel motor parçaları üretiyoruz. Delphi Technologies ve Lucas ile 120 yıllık bir mirasa sahibiz. Ayrıca global anlamda şirket olarak direkt püskürtmeli benzinli motorlarda güçlü bir konumdayız. Başta PSA (Peugeot, Citroen, Opel), VW Grubu ve Hyundai ile Kia olmak üzere çok sayıda markaya ürün temin ediyoruz ve yatırımlarımızla projelerimiz de devam ediyor. Özellikle 500 bar basınçlı yakıt sistemi konusunda da öncü firmalardan biriyiz."

 

ÇİFT HANELİ BÜYÜME

 

Satış sonrası hizmetlerde 2018 yılında bölgesel üs haline gelmemizin ardından, Türkiye’deki yapılanmamızın son dokunuşlarını yaparak organizasyonumuzu geliştirmeye odaklandıklarını belirten Delphi Technologies Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu, yakaladığımız çift haneli büyümeyi 2019’da sürdürerek yılı yüzde 16 oranında büyümeyle kapattıklarını söyledi. 

 

Dumanoğlu şunları söyledi: Mevcut ürün gamımızda birçok ürün grubunda büyüme kaydettik. Özellikle ön takım parçalarında, araç elektroniğinde, filtre ve dizel yakıt sistemlerinin tamir parçalarında büyümemizi gerçekleştirdik. Son 5 yılda yakaladığımız büyüme trendimizi devam ettirmemiz oldukça önemli. 2019 yılında hem bizim için, hem de sektör için büyümeden çok nakit akışı önemliydi ve biz bu konuda dikkatli davrandık. 2020’de sektörün de nakit akışında daha dikkatli olacağını düşünüyorum. Ayrıca fabrika açısından da büyümenin sürdüğünü ve çalışan sayısının 1200’ü aştığını söyledi.

 

Taşıtlar için büyük risk olan sahte parçaların ekonomiye de olan zararını değerlendiren Dumanoğlu, dünya genelinde Çin birinci konumda ve ikinci sırada Türkiye yer aldığını söyledi.  Dumanoğlu, Türkiye’de bilinçlenmenin artığını söyledi.

 

 

OTOMOTİVDEKİ DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK EDİYOR

 

Dünyanın önde gelen otomotiv orijinal ekipman üreticileri için verimli ve tasarruflu çözümler üreten Delphi Technologies, küresel emisyon standartlarını karşılamak için elektrikli araçlara geçişte öncülük ediyor. Araç üreticilerinin dizel iş kolundaki yüzde 25’lere varan üretim performansı azalmaları doğrultusunda yatırımlarını sürdüren Delphi Technologies; müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere hem elektrik-elektroniğe geçiş hem de dizel yerine daha fazla benzinli bileşen üretimi için kapasite artırımına gidiyor. Otomotiv dünyasında yaşanan bu geçiş sürecini iyi yöneten Delphi Technologies, dünyanın birçok bölgesindeki tesisini farklı ihtiyaçlar doğrultusunda sistematik bir biçimde yenileyerek rakiplerinden sıyrılıyor. Şirket, çalışanlarına verdiği eğitimlerle ise bu gelişimi destekliyor.

 

Delphi Technologies’in, dünyadaki en büyük 5 fabrikası içerisinde yer alan İzmir’deki üretim tesislerinde bulunan Ar-Ge merkezi yeni bir statü kazandı. Buna göre, İzmir’deki Ar-Ge merkezi artık Delphi Technologies’in küresel “Teknoloji Uygulama Merkezleri’nden” birisi olarak görevini sürdürecek.